top of page

KOPFKINO

i min egen natt 

 


I et hvitt rom med bare en seng og et bord befinner fortelleren seg midt i en krise – ensom og med tomme ark, uten tegn fra omverdenen. Utenfor hersker utgangsforbudet. Med en hemmelig hensikt kaller fortelleren sine døtre hjem fra fortiden for å få hjelp. De inviteres på en middag. 

Du inviteres også til denne middagen.

Slukk lyset eller demp belysningen

Sett deg ned eller legg deg ned et mykt sted i ditt hjem

Lukk øynene 

La kopfkinoen begynne

MENY

Bryster av ris

Fersken i rusten hermetikkboks

Vindruer av tårer

Ozongelé

Vodka med kirsebærsmak

KARAKTERENE 

Fortelleren: I krise

 

Lulu: Den yngste datteren. Sanger, har sin egen kabaret på Kongens Nytorv. Særlige kjennetegn: Hun er begeistret over Sovjets nye kulturpolitikk. Er alltid kledt i en svart lang kjole med en fjærboa og en rød rose i hånden. Død 1973.

 

Unica: Den eldste datteren. Født 1916 i Berlin, død 1970. Hun er allerede på vei, kommer krabbende over ruinene, hauger av stein så høye at de hoper seg opp som fjell, det snør og snøen skinner på ansiktet hennes.

 

Sjasminmannen: Han har ingen alder. Han er dels født av Unicas fantasi, dels av fortellerens. Han er kledd i en hvit dress. Han sitter i en lenestol i hagen hvor sjasminen alltid blomstrer, også om vinteren. Han er bildet på den rene kjærligheten.

 

Døden: Er ikke invitert.

I min egen natt – kopfkino - er en surrealistisk lytteseanse i 3 akter, et tekst-og lydverk, en flimrende hodekino mellom fortid og fremtid, befolket av blant andre den tyske kunstneren Unica Zürn, kabaretsangerinnen Lulu Ziegler og Sjasminmannen. Bakteppet er et Europa i krise, snøen som faller. En verden i forvandling, og alt det nye som fødes og vokser ut av det gamle.

Hørespillet springer ut av scenekunstprosjektet HEROINES – kabaret for en ny tid - der tanker, tekster og lyd har utgangspunkt i kabarettradisjonen og Kirstine Reffstrups nyskrevne tekster samt fragmenter av P. Sculthorpe og JC Cobian, som komponist Stefan Thorsson har vevd inn i sin egen musikk og komposisjon.

Hørespillets manus er skrevet av

Kirstine Reffstrup
Lydveven Kopfkino - I min egen natt -

er komponert av Stefan Thorsson.
Idé og konsept av scenekunstner Liv Kristin Holmberg i samarbeid med Reffstrup.
Kontratenor Hubert Wild synger Thorssons nyskrevne kabaretsanger
Kunstnerisk medvirkende/innlesere skuespiller: Gisle Hass, Laima Nomeikaite

Visuell utforming av nettsiden:

Siri K. Valdez
For mer info om de medvirkende,se her.

 


 

kulturrådet logo.png
fond for lyd og bilde logo.png
bottom of page